Program circuit Cuba:

Circuit Cuba: ianuarie – august 2017

Experimenteaza cele mai importante repere ale insulei: vibranta capitala Havana, cu flerul sau nostalgic si arhitectura variata, pitoreasca Vale Vinalles, Cuba Centrala cu faimoasele orase Cienfuegos si Trinidad,

sirurile de munti Sierra Escambray si Sierra Maestra si nu in cele din urma Orasul Santiago, cel mai exotic oras al Cubei

Ziua 1. Sosire in Havana

Sosire pe aeroportul international din Havana, unde vei fi intampinat de unul dintre reprezentantii locali si condus la hotel.

Cazare: Hotel de 4* in Old Havana/Vedado/Miramar

Circuit-Cuba

Ziua 2. Havana

Dupa micul dejun, veti fi asteptat de un reprezentant la biroul rent-a car. El va va ajuta sa parcurgeti toate formalitatile pentru inchiriere si va va raspunde la intrebarile legate de ruta.

Sugestie de itinerariu: Viziteaza una dintre cele mai vestite fabrici de trabucuri . Tur panoramic al orasului: de-a lungul esplanadei Malacon, treci pe langa hotelul Nacional de Cuba in stil Art Deco, condu prin Avenida de los Presidentes pana la Piata Revolutiei unde poti remarca portrete ale renumitilor Ché Guevara si Camilo Cienfuegos si monumentul eroului national José Martí. Continua cu Capitoliul, Gran Teatro Havana, condu pe langa Prado si viziteaza Catedrala. Pranzul il poti lua la restaurantul “La Imprenta” situat pe faimoasa Calle Mercaderes, cunoscuta ca fiind cea mai frumoasa strada a centrului istoric. Plimba-te printre ingustele benzi ale orasului vechi pentru a admira cele mai importante obiective: Castillo de la Fuerza Real, el Templete, Plaza de Armas. Poti savura un cocktail faimosul restaurant-bar “Beodeguita del Medio”, loc in care obisnuia sa vina Ernest Hemingway.

Cazare: Hotel de 4* in Old Havana/Vedado/Miramar

Mese incluse: mic dejun

Ziua 3. Havana-Vinales-  Havana (420 km)

Sugestie de itinerariu: Astazi vei conduce de-a lungul plantatiilor de tutun pana in Provincia Pinar del Rio unde vei putea vizita Casa del Veguero (casa unui agricultor de tutun). Din punctul de belvedere Los Jazmines vei putea admira pitoreasca panorama asupra vaii Mogote. Viziteaza mai apoi Mural de Prehistoria, pictura ce simbolizeaza evolutia animalelor si a oamenilor din acea zona. Poti vizita mai apoi Cueva del Indio, o pestera spectaculoasa traversata de un rau subteran. Intoarcere dupa-amiaza inapoi in Havana.

Cazare: Hotel de 4* in Old Havana/Vedado/Miramar

Mese incluse: mic dejun

Ziua 4. Havana-Cienfuegos-Trinidad (345 km)

Sugestie de itinerariu: Astazi vei conduce prin centrul insulei pana in Cienfuegos, cunoscut sub numele de “perla sudului” . In Cienfuegos exista doua zone care merita vizitate: Pueblo Nuevo, centrul orasului si Punta Gorda, o peninsula cu multe case construite in anii ’50. Printre cele mai importante atractii se numara Castillo de Nuestra Senora de Los Angeles de Jago, Palacio de Valle, Universitatea si Pantheonul, Arcul de Triumf din Cuba. Dupa amiaza vei conduce catre Trinidad, oras inclus in patrimoniul Unesco.  Trinidad este denumit adesea un „muzeu în aer liber” deoarece aici se găsesc numeroase clădiri vechi de mai bine de 100 de ani.

Cazare: Hotel las Cuevas*** sau Hotel Finca Maria Dolores

Mese incluse: mic dejun

Circuit-Cuba-Trinidad

Ziua 5. Trinidad si Sierra Escambray (70 km)

Sugestie de itinerariu: Ziua va incepe cu o vizita in parcul national Topes de Collantes in Sierra Escambray, cea mai frumoasa rezervatie naturala a Cubei, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante. Intoarcere in Trinidad spre dupa-amiaza. Plimba-te de-a lungul strazilor pietruite pana la Piata Maior, inconjurata de vilele fostilor baroni de zahar.

Cazare: Hotel las Cuevas*** /Hotel Finca Maria Dolores***

Mese incluse: mic dejun

Ziua 6. Trinidad – Sugar Mill Valley – Sancti Spiritus – Camagüey (280 km)

Sugestie de itinerariu: Condu inspre Valea Morilor de Zahar, o zona cu trei vai interconectate in care, la sfarsitul secolului XVIII era concentrata industria de de zahar. Poti vizita vechea mosie a fostului Baron Iznaga si poti urca in turnul inalt de 45 de metri de unde erau supravegheatii sclavii. Condu mai apoi catre Sancti Spiritus, unde poti vizita podul Yayabo, Teatrul Principal, Muzeul Artelor Coloniale etc. Continua calatoria de astazi cu vizitarea orasului Sancti Spiritus, unul dintre cele mai bine conservate orase din perioada comertului cu zahar. Mai apoi, parcurge lanurile de trestie de zahar pana in Camagüey,

renumit pentru vasele sale de lut, cunoscute sub numele de “tinajones”. Camagüey este al treilea oras ca marime din Cuba. Stradutele orasului formeaza un labirint complicat, care era menit sa deruteze piratii care veneau aici pentru jaf.

Cazare: Grand Hotel***/ Hotel Colón***/ Hotel Camino de Hierro***

Mese incluse: Mic dejun

Ziua 7. Camagüey – Bayamo – El Cobre – Santiago (350 km)

Sugestie de itinerariu: Vei conduce catre est, oprind in Bayamo, orasul in care eroul national Manuel Cespedes a proclamat independenta Cubei. Dupa pranz, viziteaza micul satuc minier El Cobre, unde cuprul a fost exploatat inca din timpuri pre-columbiene. Basilica Nuestra Seniora del Cobre este cel mai sacru loc de pelerinaj din Cuba, Feciora din Cobre fiind considerata sfantul patron al Cubei. Spre seara vei ajunge in Santiago.

Cazare: Hotel Melia Santiago ****

Mese incluse: mic dejun

Ziua 8. Santiago

Sugestie de itinerariu:  Aloca aceasta zi explorarii orasului si a celor mai importante obiective ale acestuia:

Parcul Cespedes, Catedrala San Pietro de la Roca, Castillo del Moro, Cimitirul Sfanta Ifigenia, Casa Diego Velasquez. Ia mai apoi feribotul catre Santiago Bay si viziteaza fortareata El Morro de unde vei putea admira panorama superbe. Intoarcere la hotel catre seara seara.

Cazare: Hotel Melia Santiago ****

Mese incluse: mic dejun

Santiago

Ziua 9. Santiago-Havana

Predare masina inchiriata. Zbor intern Santiago-Havana

Mese incluse: mic dejun

Cazare: Hotel Melia Santiago ****

Tariful include:

– Transferul aeroport-hotel din prima zi
– Zbor Intern Santiago-Havana din ziua 9
– 8 nopti de cazare in camere duble cu mic dejun la hotelurile mentionate in program sau la hoteluri similar

Tariful nu include:

– Costurile de inchiriere a masinii- minim 8 zile- se calculeaza in functie de preferinte.
– Mesele principale, bauturile, intrarile la obiective, tururile de oras
– Supliment camera single
– Asigurare medicala – obligatorie
– Bacsisuri si cheltuieli personale
– Taxe pentru obtinerea vizei
– Taxa de iesire din Cuba

Solicita o oferta


DETALII CALATORIE


Camera 2


Camera 3


Date de contact


Verificare