Program complet Circuit Rusia:

Tarifele includ:

– Ghid vorbitor de limba engleza conform programului
– Servicii de transport conform programului
– Intrari la muzee conform programului
– Mic dejun la hotel
– Cazare in Moscova la Hotel Izmailovo Delta 4* sau similar pentru 4 nopti in camera dubla, cazare in Kostroma petru o noapte in camera dubla, cazare pentru 2 nopti in Vladimir la hotel in camera dubla, cazare in Saint Petersburg la hotel Moskva 4* sau similar pentru 3 nopti in camera dubla
– Bilete pentru trenul de noapte in compartimsent de 4 locuri ( cursa Moscova-Saint Petersburg din a opta zi)
– Asistenta pentru obtinerea vizei

Tarifele nu includ:

– Bacsis
– Taxa foto si taxa video
– Taxa pentru viza
– Asigurare medicala
– Bauturi
– Bilete avion
– Serviciu de bagaje
– Alte cheltuieli care nu sunt prevazute in pachet

Itinerariu circuit Rusia:

Ziua 1 – Vineri: Sosire in Moscova
Transfer aeroport-hotel cu ghid insotitor vorbitor de limba engleza
Servicii de transfer cu masina privata si de ghidaj.
Cazare 4*: Hotel Izmailovo Delta

Ziua 2 – Sambata: Moscova
Mic dejun la hotel.
Tur de oras. Moscova este capital Federatiei Ruse si reprezinta un amestec unic de capodopere arhitecturale vechi si cladiri moderne construite si amenajate utilizand tehnici impunatoare.
In timpul turului, veti putea admira Piata Rosie, Piata Manezh, bulevardul circular central, Strada Tverskaya, campusul ambasadorial, Strada Minskaya, parcul Victory, Arcul de Triumf, fascinantul pod pietonal Bagration construit dupa tehnologia de ultima ora, Casa Alba, Strada New Arbat, Piata Arbat, districtul Zamoskvorechye, digul Sf. Sofia, catedrala Hramul Mantuitorului, monumentul ridicat cu ocazia implinirii a 300 de ani de existenta a marinei ruse, biserica Sf Nicolae, Strada Lev Tolstoi, Strada Pirogovskaya, manastirea Novodevichy declarata monument istoric, platforma de observare Sparrow Hills.
Vizitarea Kremlinului si a catedralelor – Kremlinul reprezinta un complex unic de monumente arhitecturale inconjurate de ziduri vechi din caramida rosie, incoronate cu nu mai putin de 19 turnuri. Descopera astfel una dintre cele mai puternice si impozante privelisti ale Moscovei – Kremlinul.
Vizitarea faimoasei Biserici Sf Vasile construita pe locul unei foste zone comerciale aglomerate, incadrata de Poarta Sf. Frol ( mai tarziu Saviour) si periferie.
Servicii de ghid si transport 10.00 – 17.00
Cazare 4*: Hotel Izmailovo Delta

Circuit Rusia

Ziua 3 Duminica: Moscova
Mic dejun la hotel
Vizitarea galeriei de arta Tretyakovskaya, comoara nationala a Rusiei ce reprezinta unul dintre cele mai renumite muzee din lume. Este localizata intr-unul dintre cele mai vechi districte ale Moscovei, nu departe de Kremlin.
Operele de arta rusesti, datand din secolul XI pana la inceputul secolului XX, sunt expuse in galeria cladirii istorice in zona Lavrushinskiy Pereulok.
Vizita la Manastirea Novodevichy. Manastirea construita intre secolele XVI si XVII reprezinta de fapt un ansamblu de manastiri fortificate, destinate femeilor de vita nobila. Decoratiunile interioare, frescele, icoanele si tapiteriile au fost pastrate in stare foarte buna de-a lungul timpului, ceea ce face ca acest complex de manastiri sa fie vestit pentru frumusetea sa.
Servicii de ghid si transport 10.00 – 17.00
Cazare 4*: Hotel Izmailovo Delta

Ziua 4 Luni: Moscova
Mic dejun la hotel
Vizita la Muzeul National de Arta si Istorie Serghiev Posad, unul dintre cele mai mari muzee din Moscova, renumit pentru operele de arta apartinand secolelor XIV-XX. Veti avea ocazia sa observati evolutia diferitelor genuri de arta de-a lungul secolelor si de a intelege imbinarea celor doua elemente ale culturii nationale – cel clasic si cel a artei folclorice. Muzeul face parte din faimosul complex de arhitectura al manastirii Lavra Sfantului Serghie – Sfanta Treime. Muzeul a fost infiintat pe 20 aprilie 1920 pe baza decretului eliberat de Guvernul Sovietic ce stabilea includerea valorilor din manastirea Lavra Sfantului Serghie – Sfanta Treime in cadrul unui muzeu al istoriei si al artei. Colectia de obiecte de arta a fost sistematizata inca din 1918 de Comisia pentru Prezervare a Monumentelor de Arta si Istorie a complexului monastic, formata din specialisti de seama. Muzeul nou infiintat avea sa contribuie la pastrarea si restaurarea atat a complexului architectural religios cat si a valorilor din cadrul cladirilor adunate timp de secole. In 1929 muzeul a achizitionat colectia Muzeului de Istorie local iar in 1941 colectia Muzeului de Mestesuguri Populare. In 1967 a fost inaugurat Departamentul de Arte Decorative si Aplicate.
Servicii de ghid si transport 10.00 – 17.00
Cazare 4*: Hotel Izmailovo Delta

Ziua 5 Marti: Rostov,Yaroslavl
Mic dejun si decazare.
Transfer la Rostov.
Ziua 5 din circuitul Rusiei incepe cu un tur de oras Rostov si vizita la Rostov Kremli. Rostovul a fost precedat de asezarea Sarskoye Gorodishche despre care unii cercetatori cred ca a fost capitala tribului Merya, in timp ce altii considera ca a fost o importanta enclava comerciala vikinga si in acelasi timp o fortareata ce apara ruta commerciala a Volgai. Mentionat pentru prima data in anul 862 ca o asezare importanta, Rostov a devenit pana in secolul XIII capital unuia dintre cele mai proeminente principate. A fost incorporat in Moscova in 1474. Chiar si dupa ce si-a pierdut independenta, Rostov a ramas un centru ecleziastic extrem de important. Din 1988 a devenit resedinta uneia dintre primele episcopii rusesti. In secolul XIV, episcopii din Rostov au devenit arhiepiscopi, iar mai tarziu in secolul XVI mitropoliti. Unul dintre mitropoliti pe nume Iona Sysoyevich (cca. 1607 – 1690), a stabilit ca principal reper al orasului Kremlinul, care este considerat de multi ca fiind una dintre cele mai de seama zone din afara Moscovei. Devastat de mongoli in secolele XIII – XIV si de polonezi in 1608, Rostov este acum un oras de dimensiuni medii. Din acest motiv scaunul metropolitan a fost transferat la Yaroslavl in a doua jumatate a secolului XVIII. Dincolo de valoarea istorica, Rostovul e recunoscut pentru emailurile sale.
Plecare spre Yaroslavl.
Circuitul in Rusia continua cu un tur de oras in Yaroslavl. Orasul se intinde in partea de est a oblastului Yaroslavl. Cele mai apropiate orase de mari dimensiuni sunt Tutayev ( 34 km Nord Vest), Gavrilov-Yam (37 km Sud) si Nerekhta (47 km Sud Est). Centrul istoric al Yaroslavl-ului se intinde in partea Nordica a gurii de varsare a raului Kotorosl, pe malul drept al fluviului Volga. Zona urbana a orasului acopera in jur de 250 km patrati si include o serie de teritorii aflate la Sud de Kotorosl, pe malul stang al Volgai. Cu un numar de 600.000 de rezidenti, orasul este cel mai populat de pe fluvial Volga pana acesta atinge punctul Nizhny Novgorod . Este un nod de transport important, traversat de o intreaga retea de drumuri nationale si regionale, cai ferate si canale navigabile. De fapt, multe dintre drumurile care fac legatura cu Moscova sunt autostrazi cu doua benzi. Yaroslavl impreuna cu oblastul sau sunt localizate in partea centrala a campiei Est Europene, zona caracterizata printr-un relief deluros si neuniform. Multe dintre dealurile de aici nu depasesc 200 m inaltime. Tipice pentru aceasta regiune sunt padurile de foioase si conifere care domina atat partea centrala a Yaroslavl-ul ui cat si imprejurimile. In completarea acestui tip de vegetatie se regasesc terenuri mlastinoase cu vegetatie specifica.
Plecare spre Kostroma
Cazare Kostroma

Circuit Rusia

Ziua 6 Miercuri:Kostroma,Plyos
Mic dejun la hotel
Tur de oras Kostroma cu vizita la Catedrala Bogoyavlensky, biserica Voskresenye-na-Dobre si manastirea Ipatyevsky. Orasul a fost pentru prima data inregistrat in cronicile anului 1213. Insa, istoricii cred ca ar fi putut fi fondat de Yury Dolgoruky cu mai bine de jumatate de secol in urma. La fel ca si alte orase rusesti, Kostroma a fost devastat de mongoli in 1238. S-a constituit ca urmare a acestui fapt intr-un mic principat condus de printul Vasili, un frate mai mic de-al faimosului Alexander Nevsky. Desi a mostenit marele titlul de duce in 1271, Vasily nu a parasit orasul pentru Vladimir, descendentii sai conducand Kostroma timp de inca jumatate de secol, pana cand, orasul a fost cumparat de Ivan I al Moscovei. Fiind unul dintre cele mai nordice orase in cadrul marelui ducat al Moscovei, Kostroma a servit drept zona de retragere pentru marii duci atunci cand inamicii au asediat Moscova in 1382, 1408 si 1433. In 1375 orasul a fost pradat de piratii din Novgorod. Evolutia spectaculoasa a orasului in secolul XVI ar putea fi atribuita stabilirii de legaturi comerciale cu negutatorii englezi si olandezi prin portul Archangel. Boris Godunov a reconstruit manastirile Ipatiev si Epiphany din piatra. Constructia celor doua lacase de cult a fost finalizata inainte ca orasul sa fie martor la evenimentele Timpurilor Tulburi.
Plecare spre Plyos.
Tur de oras Plyos. Un oras din zona Volgai, situat in regiunea Ivanovo, pe malu drept al Volgai, la gura de varsare a raului Shokhonka. Prima aparitie a orasului in cronici dateaza din secolul XII. Mica fortareata a fost fondata in partea de nord-est a suburbiei principatului Vladimiro-Suzdalsky, ca un avanpost al colonizarii ruse de pe coasta Volgai ocupata de tribul finalndez ‘’merya’’. Cea mai apropiata asezare Meyansky de colonia antica Alabuga era situate la o distanta de cativa kilometri mai jos, pe cursul raului Volga. Uneori , ambele fortarete au fost implicate una impotriva celeilalte in lupta pentru teritorii adiacente. Impreuna cu Kostoma, Gorodets, Nizhny Novgorod, Yuryevets, fortareata Plyos a rezistat in timp ca un punct strategic puternic din nord estul Rusiei, in lupta impotriva marelui stat Bulgar pentru calea comerciala a Volgai.
Plecare spre Vladimir. Cazare Vladimir.

Ziua 7 Joi:Gus Hrustalny, Vladimir,Bogolyubovo
Mic dejun la hotel.
Plecare spre Gus Hrustalny.
Tur de oras Gus Hrustalny. Un oras in oblastul Vladimir localizat pe raul Gusce , la 63 km sud de Vladimir. Numele orasului poate fi tradus prin ‘’gasca de cristal’’, explicatia stand in faptul ca orasul reprezinta cel mai vechi centru al industriei de sticlarie din Rusia. Exista totusi indoieli in privinta denumirii despre care de crede ca nu deriva direct din termentul englezesc ‘’goose’’( gasca) ci mai degraba din termenul Slavic ‘’goose’’ ce se refera la o sticla cu volum mare. Gus-Khrustalny a fost fondat in 1756, odata cu construirea unei fabrici de sticlarie. A primit titulatura de ‘’oras’’ In 1931.
Plecare spre Vladimir.
Tur de oras in Vladimir cu vizitarea catedralei Dimitry si Uspensky. Data de fondate a orasului a fost stabilita in 1108. Atunci a fost prima mentionare a orasului Vladimir in cronicile vremii. Denumirea sa deriva din numele Vladimir Monomakh care a mostenit regiunea ca parte din principatul Rostov-Suzdal in 1903. In 1958, a 850-a aniversare a fondarii orasului a fost sarbatorita cu mare fast. In 1990 s-a dezvoltat o noua teorie conform careia orasul ar fi mai vechi decat se credea. Cercetatorii au reinterpretat anumite pasaje din Codexul Hypatian care amintesc de vizitarea regiunii in 990 de catre Vladimir cel Mare, parintele ortodoxiei ruse. Astfel, data fondarii orasului a fost decalata. Aparatorii vechii teorii de fondare a orasului in 1108 au disputant noua teorie, sustinand ca initiatorii sai au procedat intentionat in acest fel pentru a celebra momentul istoric in 1995.
Plecare spre Bogolyubovo.
Tur de oras in Bogolyubovo cu tur pietonal catre biserica Pokrov-na-Nerli. Crestinii ortodocsi rusi cred ca Bogolyubovo a fost fondat pe locul in care Andrei Bogolyubovo a avut o viziune miraculoasa cu Theotokos (denumire ce inseamna „purtatoare de Dumnezeu”, Fecioara Maria). Theotokos-ul i-a aparut intr-o viziune tinand o lista in mana dreapta si poruncindu-I sa construiasca o biserica si o manastire in acel loc. Prin urmare, a fost ridicata biserica Mijlocirii de pe Nerl care se afla pe lista patrimoniului UNESCO din 1992. Printul Andrei Bogolyubovo a apelat la un iconograf pentru a picta o icoana inspirata de aparitia Theotokos-ului. Aceasta icoana poarta denumirea de Icoana Bogolubskaya a Theotokos-ului. Dupa moartea printului, Bogolyubovo a fost devastat si jefuit de printul Gleb al Ryazan-ului in 1177. In 1230 mongolii au distrus fortificatiile.
Intoarcere la Vladimir.
Cazare Vladimir.

Ziua 8 Vineri:Suzdal
Mic dejun la hotel
Plecare spre Suzdal
Programul Circuit Rusia incepe cu un tur al orasului Suzdal, cu vizita la Kremlin-ul Suzdal, catedrala Rogdestvo Bogoroditsy si Muzeul Artei in Lemn. Istoria orasului dateaza cu aproximatie din anul 1024. Este supranumit Sursdalar sau Sudrdala (valea sudica) in Norse Sagas. De aici deriva probabil si numele original al orasului. Timp de secole intregi, orasul a functionat drept capitala a numeroase principate rusesti. Orasul este parte din Inelul de Aur. A fost proclamat oras in 1777. Dupa un declin suferit in domeniul politic, orasul s-a remarcat ca o regiune bogata in biserici si manastiri. Astazi, acest oras functioneaza ca un important centru turistic, detinand o bogata colectie de valori arhitecturale importante – multe dintre acestea sunt reprezentate de biserici si manastiri. O plimbare prin oras va va da impresia ca una din 3 cladiri intalnite este o biserica. Desi are peste 10.000 de rezidenti, Suzdal pastreaza inca din aerul unui orasel pitoresc cu un peisaj bogat in pajisti inverzite, cursuri de apa si animale domestice umbland de-a lungul durumurilor, unele dintre ele fiind neasfaltate. Aceasta combinatie uimitoare dintre arhitectura medievala si aerul pastoral confera orasului un sarm pitoresc. Nu e de mirare ca in timpul verii multi artisti cauta inspiratie in aceste locuri.
Transfer spre gara din Moscova.
Cursa de noapte cu trenul spre Saint Petersburg.

Ziua 9 Sambata: Sambata:Sankt Petersburg
Sosire in St-Petersburg in cursul diminetii
Tur de oras. De-a lungul acestui tur panoramic de oras, veti avea ocazia sa ascultati povesti incredibile si sa fotografiati principalele monumente de arhitectura si obiective istorice cum ar fi Bulevardul principal Nevsky, Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilevsky, Catedrala St. Isaac, Fortareata Petru si Pavel, Piata Senatului si Piata Palatului.
Vizita la Fortareata Petru si Pavel. Astazi fortareata Petru si Pavel adaposteste numeroase muzee care tin o evidenta clara asupra intregii istorii tumultoase a orasului, de la fondarea sa pana in prezent. Aici puteti vizita Catedrata Petru si Pavel – cea mai inalta cladire din central orasului ce adaposteste mormintele tarilor rusi, Marele Mausoleu Duncan si Muzeul de Istorie. Aici puteti gasi si expozitii temporare cum ar fi Expozitia miniaturilor sau Expozitia instrumentelor de tortura. Fortareata a fost candva si inchisoare politica, fapt dovedit de existenta cazematelor in incinta cladirii. Va puteti plimba printre zidurile fortaretei, timp in care veti observa ritualul de tragere cu tunul din timpul amiezei.
Vizita la Muzeul Hermitage din Piata Palatului. Este greu sa-ti imaginezi o excursie in Saint-Petrersburg fara vizitarea unuia dintre cele mai renumite muzee din lume – Hermitage. Colectia sa de o valoare inestimabila e incadrata in 5 cladiri istorice, dintre acestea remarcandu-se in mod exceptional Palatul de Iarna – fosta resedinta a familiei regale din Rusia. Camerele decorate cu marmura si aur asigura un décor fascinant pentru comorile aflate in Hermitage. Ati putea fi mirati daca ati afla ca acest muzeu include in colectiile sale peste 3 milioane de exponate, printre care se numara si valoroase tablouri ale pictorilor Leonardo Da Vinci, Raphael si multi altii. Impresionantele colectii de arta apartinand artistilor Degas, Cezanne, Renoir, Matisse si Van Gogh constitue mandria Hermitage-ului, insa, nu puteti rata nici colectiile egiptene, orientale sau cele ce includ exponate datand din Grecia antica. Profita de ocazia exceptionala de a admira cea mai mare colectie de aur scitic din lume! Hermitage-ul atrage milioane de oameni in fiecare an si suntem convinsi ca va veti numara printre ei.
Cazare la hotel.
Servicii de transport si ghidaj 08.00-15.00
Cazare 4*: Hotel Moskva

Ziua 10 Duminica: Sankt Petersburg
Mic dejun la hotel.
Programul Circuit Rusia incepe astazi cu Palatul Ecaterinei din Tsarskoye Selo (Pushkin, Satul tarilor). Palatul de vara este inima orasului Tsarskoye Selo si se afla in cadrul unuia dintre cele mai pitoresti parcuri care adapostesc foste resedinte imperiale. Aici puteti simti atmosfera regala in toata splendoarea sa. Este greu de crezut insa ca aproape tot ce se regaseste in interiorul palatului este rezultatul unui efort de restaurare incheiat acum 8 ani. Atunci au fost finalizate lucrarile la faimoasa Camera de Chihlimbar, in urma misterioasei disparitii din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Astazi, Palatul Ecaterina aduna anual turisti din toate colturile lumii.
Vizita la Catedrala Sangele Mantuitorului. Constructia catedralei a inceput in 1883 sub domnia lui Alexandru al III-lea care a ordonat contructia cladirii in memoria tatalui sau, Alexandru al II-lea. Lucrarile au inaintat intr-un ritm lent, astfel incat catedrala a fost finalizata abia in timpul domniei tarului Nicolae al II-lea in 1907. Finantarea a venit din partea familiei imperiale dar si din partea unor donatori privati. Catedrala se inalta impunatoare langa Canalul Griboedov. Terasamentul in acel punct se desfasoara de o parte si de alta a canalului.
Vizitarea Catedralei Sfantul Isaac. Biserica din piata Sfantul Isaac a fost construita din ordinul tarului Alexandru I in vederea inlocuirii unei vechi structuri Rinaldiesque. O comisie specializata a identificat in arhitectura bisericii stiluri precum cel apartinand arhitectului francez Auguste de Montfferrand (1786-1858) care a studiat in atelierul designerului lui Napoleon, Charles Precier.
Servicii de transport si ghidaj 09.00-16.00
Cazare 4*: Hotel Moskva

Ziua 11 Luni: Sankt Petersburg
Mic Dejun la Hotel.
Vizita la Petrodvorets (palat si parc). Spectaculosul Palat Peterhof este localizat pe malul sudic al golfului Finic, la 34 km de Saint-Petersburg. Incadrat de gradini deosebit de frumoase, Peterhof aduce aminte de celebrul Versailles si a fost folosit de familia imperiala in ocazii speciale de importanta nationala. Grand Palace a fost construit pentru Petru I, extins ca structura pentru Imparateasa Elisabeta si mai tarziu reamenajat pentru Ecaterina cea Mare. Cladirea a fost aproape integral devastata in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial insa a fost restaurata mai tarziu, recapatandu-si stralucirea de altadata. Fermecatoarele candelabre, picturile, vesela chinezeasca pentru cina, toate sunt originale intrucat au fost inlaturate din palat inainte de ocupatia germana. Gradinile sunt decorate cu fantani, pavilioane incantatoare si foisoare. Printre acestea se numara Monplaisir, vila originala a tarului Petru cu galerii luminoase ce au vedere la mare si baia imperiala Hermitage.
Plimbare cu vaporasul pe raul Neva si de-a lungul canalelor sale. Raul Neva se afla in Nord Estul Rusiei, izvorand din Lacul Ladoga prin partea vestica a oblastului Leningrad (regiunea istorica Ingria) spre golful Finic. In ciuda lungimii sale modeste (74 km), raul este al treilea ca marime din Europa ca debit (dupa Volga si Dunare). Neva este singurul rau ce se revarsa din Lacul Ladoga. Strabate orasul Saint Petersburg, trei orase mai mici numite Shlisselburg, Kirovsk si Otradnoye si zeci de asezari. Raul este navigabil si face parte din Canalul Volga-Marea Baltica si din Canalul Marea Alba-Marea Baltica. Raul Neva a fost martorul multor evenimente istorice precum Batalia de pe Neva din 1240, infiintarea orasului Saint Petersburg in 1703 si asedierea Leningradului de catre armata germane in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
Servicii de ghidaj si transport 09.30-16.30
Cazare 4*: Hotel Moskva

Ziua 12 Marti: Plecare
Mic dejun la hotel / Decazare
Transfer la aeroport cu insotitor de limba engleza.
Servicii de ghidaj si transfer.
Sfarsit Circuit Rusia.

Solicita o oferta


DETALII CALATORIE


Camera 2


Camera 3


Date de contact


Verificare