Florenta, capitala a regiunii italiene Toscana, declarat de UNESCO Patrimoniu Mondial in 1982, a fost votata si anul acesta pentru a zecea oara in ultimii 11 ani cel mai frumos oras european în cadrul Travel + Leisure World’s Best Awards. Declarat un muzeu in aer liber, orasul este locul de nastere a artei renascentiste si atrage anual milioane de turisti datorita palatelor renascentiste, pietelor elegante, muzeelor, parcurilor, galeriilor de arta.

Florența este locul unde s-au nascut sau au trait numeroase personalitati precum Dante, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, Guccio Gucci, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, etc.
Orasul are de asemenea un impact major in muzica, educatie, bucatarie, moda, filozofie, stiinta si religie.

Principalele atractii din Florenta:

Domul (Catedrala Santa Maria del Fiori)

Cunoscuta astazi ca fiind cea mai mare constructie cu dom, aceasta catedrala regala dateaza de peste 600 de ani si are o arhitectura aparte, fiind apreciata pentru fatada sa cu numeroase decoratiuni.
Din domul realizat de Giotto sau turnul lui Brunelleschi, turistii se bucura de o panorama impresionanta asupra orasului.

Ponte Vecchio

Acest pod medieval, numit “Ponte Vecchio” (podul cel vechi), este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Florenta. Podul se intinde deasupra raului Arno in zona in care malurile sunt foarte apropiate. Initial, podul nu era facut in totalitate din piatra ci avea si portiuni construite numai din lemn. In secolul al 12-lea zona a fost inundata si s-au distrus astfel portiunile construite cu lemn. Mai tarziu podul a fost reconstruit folosindu-se ca material doar piatra. Zona este o adevarata atractie turistica datorita numeroaselor piete si magazine din zona.

Palazzo Vecchio

Palatul Vechi este de fapt primaria orasului Florenta si este una din locatiile in care poti gasi o replica a sculpturii lui Michelangelo, David. Primaria se afla in apropierea pietei della Signoria si are in incinta sa 3 curti impresionante. Fiecare din camerele sale principale este dedicata cate unui zeu roman, Jupiter si Saturn ocupand pozitii privilegiate.

Galeria Uffizi

Considerata in zilele noastre ca unul dintre cele mai mari muzee din lume, Galeria Uffizi se afla in Piazza della Signoria. Acest fost palat a fost construit in 1560 pentru a gazdui magistratii orasului. Dupa ce dinastia Medici a renuntat la putere, palatul s-a transformat intr-o galerie de arta si si-a expus impresionanta colectie de comori renascentiste. La Galeria Uffizi Galeria Uffizi gazduieste cea mai mare colectie din lume de arta renascentista, veti admira opere de arta ale unor artisti precum Michelangelo, Botticelli, Leonardo Da Vinci si Titian.

Palatul Pitti

Palazzo Pitti este un palat din secolul al 15-lea situat pe malul de sud al raului Arno. Palatul a fost mult timp resedinta domnitorilor din Florenta pana in 1919, cand a fost predat statului italian, care a transformat palatul intr-un complex muzeal.
In spatele palatului se regasesc Gradinile Boboli, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Florenta

Program complet City Break Florenta din Iasi

City Break Florenta cu plecari incepand cu 19 octombrie 2017

Tarifele includ:

• Bilet de avion, zbor direct din Iasi.
• 2 nopti la hotelul ales.
• Taxele de aeroport.
• Masa in functie de hotelul ales.

Tarifele nu includ:

• Transfer aeroport-hotel-aeroport.
• Asigurarea medicala de calatorie si storno.
• Asistenta turistica.
• Alte taxe si cheltuieli personale.
• Taxe de intrare la obiective turistice.

Conditii generale aplicabile pachetelor City Break:

• Preturile sunt valabile in functie de disponibilitatea hotelurilor /biletelor de avion, la momentul cererii.
• Datele de calatorie precum si numarul de nopti sunt flexibile, se pot modifica in functie de perioada dorita.
• La cerere se pot oferta si alte hoteluri.
• La cerere se pot calcula si tarife de camera Single precum si tarife pentru copii.
• Pentru pachetele de city break, modificarile sau anularile dupa efectuarea unei rezervari ferme se penalizeaza, in general, cu 100% din contravaloarea pachetului.

Lista hoteluri pentru City break Florenta:

Denumire hotelRegim masaTarif/pers
Hotel HHB 3*Mic dejun160 euro
Hotel Meridiana 3*Mic deun175 euro
Hotel Il Duca 3*Mic dejun185 euro
Hotel Kursaal & Ausonia 3*Mic dejun190 euro
Hotel Panama 3*Mic dejun210 euro

Hotel HHB ***
city break florenta hotel hhb
Hotelul HHB este amplasat într-o clădire ce datează din secolul al XVII-lea, situată la doar 300 de metri de Gara Santa Maria Novella.
Toate camerele sunt decorate în stil clasic și includ un seif și baie privată cu articole de toaletă gratuite.
Lounge-ul cu tavan boltit are mobilier de epocă.
Hotelul HHB se află la 15 minute de mers pe jos de Catedrala din Florenţa şi de Ponte Vecchio.
În jurul acestuia există stații ale mijloacelor de transport public care permit oaspeților să se deplaseze în Florența și în împrejurimi.

Hotel Meridiana ***


Hotelul Meridiana oferă camere dotate cu aer condiţionat şi TV prin satelit. Se află în Florenţa, la 15 minute cu maşina de Aeroportul Peretola, şi beneficiază de legături bune de transport public spre centrul istoric.

Situat la doar 300 m de Piazza della Libertà, hotelul oferă legături excelente de autobuz spre gara Santa Maria Novella din Florenţa.

Hotel Il Duca ***


Situat in inima orasului, hotelul se afla la cativa pasi distanta fata de teatrul Pergola si Muzeul de Arhitectura.

Toate camerele sunt dotate cu aer confitionat si internet WIFI.

In imprejurimea hotelului exista mai multe statii de autobuz care ofera legaturi bune catre principalele atractii ale orasului.

Hotel Kursaal & Ausonia ***

Kursaal & Ausonia este un hotel ecologic administrat de o familie, aflat la 5 minute de mers pe jos de Fortezza da Basso, centrul de expoziţii din Florenţa.

Camerele hotelului Kursaal & Ausonia sunt amenajate clasic şi sunt dotate cu TV prin satelit şi aer condiţionat. Unele camere oferă vedere la catedrala şi acoperişurile oraşului, iar unele au şi balcon privat.

Gara Firenze Santa Maria Novella se află la 500 de metri, iar centrul istoric este la 15 minute de mers pe jos de hotel.

Hotel Panama ***

Kursaal & Ausonia este un hotel ecologic administrat de o familie, aflat la 5 minute de mers pe jos de Fortezza da Basso, centrul de expoziţii din Florenţa.

Camerele hotelului Kursaal & Ausonia sunt amenajate clasic şi sunt dotate cu TV prin satelit şi aer condiţionat. Unele camere oferă vedere la catedrala şi acoperişurile oraşului, iar unele au şi balcon privat.

Gara Firenze Santa Maria Novella se află la 500 de metri, iar centrul istoric este la 15 minute de mers pe jos de hotel.

Pentru o oferta personalizata si actualizata City break Florenta, va rugam sa contactati un agent Rolandia travel.

Solicita o oferta


DETALII CALATORIE


Camera 2


Camera 3


Date de contact


Verificare