Programul complet pentru vacanta Cambodgia si Vietnam

Vacanta Cambodgia si Vietnam: Ianuarie 2017- 30 martie 2017

Ziua 1. Sosire in Phnom Penh

La sosirea pe aeroportul din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, veti fi intampinat de ghidul vorbitor de limba engleza si transferat la hotel.

Vei face un tur al orasului Phnom Penhpe Cyclo (tricicleta cu sofer) pentru a decoperi cele mai remarcabile obiective. Mai intai vei vizita Palatul Regal. Acest palat dateaza din anul 1866 si a fost ultimul palat construit in timpul perioadei coloniale franceze. Acelasi complex gazduieste Pagoda de Argint, cunoscuta si sub numele de Templul de Smarald a lui Buddha. In acest templu veti putea vedea o colectie nepretuita de statui din aur, argint, cristal si bronz ce il reprezinta de Buddha.

Vizitati in continuare Muzeul National, construit in traditionalul stil Khemer. Acest muzeu adaposteste peste 5000 de exponate din toate perioadele istorice ale Cambodgiei.

Turul se termina cu vizitarea templului Wat Phnom, cea mai veche constructie a orasului si loc de rugaciune pentru credinciosi.

Cazare: Hotel Villa Langka***
Mese incluse: mic dejun

Phnom Penh

Ziua 2. Phnom Penh –Siem Reap

Dupa servirea micului dejun, veti fi transferat la aeroport pentru zborul Phnom Penh – Siem Reap. Ziua 2 din excursia in Cambodgia incepe cu sosirea in Siem Reap si intalnirea cu ghidul local vorbitor de limba engleza care va va conduce catre hotel pentru a efectua procedurile de check-in.

Dupa amiaza incepe prin a vizita vechiul oras Angkor Thom. Orasul a fost ultima capitala a Marelui Imperiu Khmer in timpul domniei lui Jayavarman VII. Acest oras este inconjurat de un zid inalt de 8 metri, cu fiecare din laturi avand 4 km lungime, zidul delimitand un patrat perfect. Vei intra in oras prin vechea Poarta de Sud, o constructie masiva din piatra. De fiecare parte a intrarii se afla cate un rand de 54 de zei sau demoni, tinand in mana sarpele sacru Naga.

De aici, vei vizita templul Bayon, aflat exact in centrul orasului. Particularitatea acestui monument o reprezinta cele 54 de turnuri cu 4 fete care reprezinta cele 54 de provincii ale Marelui Imperiu Khmer. Merita vizitate Terasa Elefantilor si Terasa regelui Leper, gravate in basorelief.

Spre seara te veti intoarce la hotel.

Cazare: Hotel Hollywood Angkor***
Mese incluse: mic dejun

Ziua 3. Siem Reap

Ziua 3 din vacanta in Cambodgia va fi dedicata explorarii templelor apartinand Micului Circuit. Vei incepe turul cu vizitarea templului Prohm, construit la inceputul secolului a 13-lea. Ta Prohm este unic prin faptul ca a fost lasat in mare parte asa cum a fost descoperit: acoperit de copaci si de liane, cu multe portiuni surpate. Vizita va include de asemenea Banteay Kdei, o manastire budhista de la sfarsitul secolului al 12-lea. Spre amiaza va veti intoarce la hotel pentru a va adaposti de caldura.

Dupa-amiaza vei porni intr-un tur al faimosului temple Angkor Wat. Construit in timpul domniei regelui Suryavarman II la inceputul secolului al 12-lea, Angkor Wat reprezinta Muntele Meru, lacas al zeitelor sfinte. Inauntrul templului, peretii sunt acoperiti cu sculpturi in piatra si basoreliefuri din mitologia Hindu. Practic, toate suprafetelor sale, coloane, glafuri chiar acoperișurile sunt sculptate. Exista kilometri de sculpturi ilustrând scene din literatura de specialitate, inclusiv unicorni, grifoni, dragoni inaripati trăgând carele precum și războinici în urma unui elefant și fetele dansand. In galerie, pe un singur perete sunt decorati aproape 1.000 de metri patrati de basoreliefuri. Constructia acestui templu a durat in jur de 30 de ani. Astazi, templul Angkor Wat este un simbol al Cambodgiei care apare pe steagul sau national. Intoarcere la hotel.

Cazare: Hotel Hollywood Angkor***
Mese incluse: mic dejun

Cambodgia Angkor Wat

Ziua 4. Siem Reap – Ho Chi Minh City (Saigon)

Astazi vei fi transferat la aeroport pentru zborul intern din Siem Reap catre Ho Chi Minh City (Saigon). O data ajuns la destinatie, vei fi transferat catre hotel unde veti petrece restul zilei dupa bunul plac.

Cazare: Saigon Hotel***
Mese incluse: mic dejun

Ziua 5. Ho Chi Minh City

Aceasta zi este prima zi a excursiei din Vietnam si va fi alocata in intregime unui turul de oras Ho Chi Minh. Vom incepe cu Cholon, cartierul chinezesc, pentru a descoperi Pagoda Thien Hau dedicata zeitei marii. Viziteaza primul muzeu traditional de medicina, muzeul FITO, cu o impresionanta colectie de 3000 de exponate relevand progresul medicinei vietnameze traditionale. Te vei intoarce mai apoi in oras, pentru shopping in piata Ben Thanh. Dupa-amiaza vei vizita Muzeul de Istorie si vechiul Palat Prezidential. Vei continua turul pe jos, pentru a observa vechea cladire a postei, strada Dong Khoi, hotelul Continental, Opera si Primaria. Intoarcere la hotel spre dupa-amiaza.

Nota: Muzeul de istorie este inchis in fiecare luni.

Cazare: Saigon Hotel***
Mese incluse: mic dejun

Ziua 6. Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Ho Chi Minh City

In aceasta dimineata vei pleca catre Piata Cai Be in Delta Mekong. Te vei imbarca la bordul unei nave pentru o croaziera spre piata plutitoare, cea mai renumita din Vietnam. Delta Mekond este un adevarat datator de viata pentru populatia care traieste in delta din sudul tarii datorita orezului cultivat in aceasta zona. Denumit de localnici Raul celor noua dragoni, datorita numarului de brate, locul este un adevarat paradis si pentru turisti, deoarece piata Cai Be de pe Delta Mekong aduna zilnic zeci de ambarcatiuni pline cu fructe si legume. Produsele ce se vand sunt agatate de stalpii din fata barcilor, pentru a atrage clientii si pentru a face ca marfa acestora sa fie vazuta de la departare.

Piata Cai-Be-in-delta-Mekong

Dupa vizitarea pietei vei trece apoi pe la fabrica unde se produce pop corn din orez, hartie din orez, si bomboane din nuca de cocos. Te vei intoarce mai apoi la nava pentru o plimbare pana pe insula Dong Hoa Hiep. La pranz vei avea ocazia de a degusta din specialitatile zonei Mekong. Dupa vizita in delta vei fi transferat la hotel.

Cazare:  Saigon Hotel***
Mese incluse: mic dejun, pranz

Ziua 7. Ho Chi Minh City – Danang – Hoi An

Dupa servirea micului dejun, vei fi transferat catre aeroportul Tan Son Nhat, pentru un scurt zbor catre orasul Danang. O data ajuns aici, vei fi transferat catre Hoi Ah, un mare port comercial ce dateaza din secolele 17- 18. Vei parcurge un tur pe jos pentru a observa vechiul centru al orasului. Restul dupa amiezii il vei petrece dupa bunul plac.

Cazare: Hotel Royal Riverside****
Mese incluse: mic dejun

Ziua 8. Hoi An – Hue

Vei parasi Hoi An pentru a te indrepta catre Hue, vechea capitala a Vietnamului. Principalul monument este Citadela cu mormintele sale fermecatoare si mausoleele ultimilor imparati din Vietnam ce dezvaluie fascinante secrete ale familiilor imperiale si a supusilor lor.

Vei face o oprire in Danang, unde vei vizita muzeul Cham, muzeu ce contine colectii unice de arta si sculptura specifice culturii cham.

O data ajunsi in Hue, vei vizita Citadela Imperiala unde a guvernat dinastia Nguyen intre 1802 si 1945.

Dupa explorarea ruinelor acestui nemaipomenit monument, viziteaza Pagoda Thien Mu, ce ofera o frumoasa panorama asupra Raului Parfumat.

Cazare: Hotel Moonlight***
Mese incluse: mic dejun

Hanoi

Ziua 9. Hue – Hanoi

Incepe ziua prin a vizita la Dong Ba Market, vibranta piata a orasului, de unde vei putea achizitiona suveniruri. Dupa explorarea pietii vei face o plimbare pe cyclo de-a lungul vechiului oras pana la lacul Tinh Tam unde imparatii obisnuiau sa vina pentru relaxare. Continuam vizita in Hue cu mormintele regelui Minh Mang si Khai Dinh.

Vei parasi Cambodgia si de aici vei fi transferat catre aeroportul din Hue pentru o ora de zbor pana in Hanoi. O data ajunsi in aeroport vei fi transferat la hotel.

Cazare: Hotel Medallion****

Ziua 10. Hanoi-Halong Bay

Astazi vei parasi Hanoi pentru a parcurge un drum de 3h 30 min pana in Halong Bay. Aici te vei imbarca la bordul unui vas unde vei servi pranzul si vei putea admira frumoasele peisaje. Cina si cazare pe vas.

Mese incluse: mic dejun, pranz, cina
Cazare: Bai Tho Junk

Ziua 11. Halong Bay- Hanoi

Vei lua micul dejun la bordul ambarcatiunii, iar dupa sosirea la debarcader vei fi transferat catre Hanoi. In Hanoi viziteaza vechiul cartier, cunoscut sub numele de “cele 36 de strazi”. Plimba-te de-a lungul lacului Hoan Kiem. Aceasta zona plina de viata, cu stradute serpuite este locul ideal pentru a face fotografii inedite. Seara vei asista la un spectacol de papusi pe apa, o forma interesanta de arta nord vietnameza, care descrie scene din viata traditionala de la tara si scene de istorie nationala.

Cazare: Hotel Medallion****

Ziua 12. Hanoi

Dimineata viziteaza Templul Literaturii si Pagoda pe un pilon. Daca timpul iti permite continua cu pagoda budista Quan Thanh. Timp liber la disozitie pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport in functie de orarul de zbor.

Mese incluse: mic dejun

 Vietnam

Servicii incluse:

– cazare in camera dubla sau twin
– mesele specificate in program
– ghid vorbitor de limba engleza
– tururile si transferurile mentionate
– taxele de intrare a obiectivele specificate in program

Servicii neincluse:

– viza pentru Cambodgia si Vietnam
– alte mese decat cele mentionate in program
– zborurile interne si internationale
– cheltuieli personale
– asigurare de calatorie
– alte servicii decat cele mentionate in program

Tarif/persoana in functie de marimea grupului:

1 pers2 pers3-4 pers5-6 pers7-10 pers11-15 persSupliment single
2448 euro1450 euro1230 euro1040 euro1025 euro935 euro345 euro

Tarife bilete de avion interne

RutaCompania aerianaTarif in euro/persoana
Phnom Penh – Siem ReapCambodia Angkor Air (K6)Clasa Y: 160
Clasa H: 150
Clasa L: 140
Clasa T: 130
Siem Reap – SaigonVietnam Airline (VN)Clasa C: 325
ClasaY:310
Clasa B: 245
Clasa M: 225
Clasa S:205
ClasaH:175
Siem Reap – Ho Chi Minh (Saigon)Vietnam Airlines (VN)280
Ho Chi Minh (Saigon) – DanangVietnam Airlines145
Hue – HanoiVietnam Airlines125

Nota: tarifele biletelor de avion pot fi modificate ca urmare a politicii de pret practicate de companiile aeriene.

Pentru o oferta personalizata si actualizata Vacanta Cambodgia si Vietnam, va rugam sa contactati un agent Rolandia travel.

Solicita o oferta


DETALII CALATORIE


Camera 2


Camera 3


Date de contact


Verificare