Program complet Vacanta Ecuador:

Intr-o tara ce gazduieste peste 11 populatii indigene, fiecare cu istoria si traditiile sale, este usor sa-ti potolesti setea de cultura. Vei regasi mai jos cele mai populare si mai interesante atractii culturale ale Ecuadorului, ambalate intr-un pachet turistic care te va ajuta sa experimentezi comorile unice ale unui Ecuador plin de diversitate si culoare.

Tarifele includ:

– Transport pe tot parcursul programului
– Ghid engleza pe tot parcursul programului
– Cazare in camera dubla/cuseta conform ofertei
– Regim de masa conform ofertei
– Vizitele descrise in program

Tarifele nu includ:

– Transfer hotel/gara/hotel (in prima si ultima zi a calatoriei cu trenul)
– Alte mese si bauturi decat cele specificate in program
– Zbor intern Cuenca-Quito
– Alte cheltuieli decat cele prevazute in program
– Bacsis

Itinerariu vacanta Ecuador:

Ziua 1:
Transfer de la aeroportul din Quito cu o masina privata.

Ziua 2:Duminica Durán-Bucay. 88 Km:
Ziua 2 a programului Vacanta Ecuador incepe din statia de tren Eloy Alfaro la ora 8 dimineata la bordul faimosului Tren Crucero. De-a lungul calatoriei, vei parcurge zone cu plantatii tipice tinuturilor de coasta precum cele de banane, zahar si orez. Sosire la Bucay. Vizita si pranz la ferma San Rafael. Dupa masa, vei explora comunitatea Suhar. Cazare si cina in Bucay la pensiunea D’Franco.
Luni Bucay-Riobamba. 143 km: Dupa micul dejun, veti fi transferat catre statia de tren Bucay. Acesta va fi punctual de pornire a expeditiei spre inaltimile impresionante ale muntilor Anzi. Pe drum vei experimenta fluctuatiile climatice ca urmare a trecerii de la climatul de coasta la ce al tinutului montan. Se va face o scurta oprire la punctul de observatie Sibambe unde ti se vor dezvalui motivele pentru care acest tren este considerat impins la limitele ingineriei mecanice. Vei inainta mai apoi spre emblematicul Devil’s Nose sau Nariz del Diablo cum il numesc localnicii, una dintre cele mai abrupte întinderi de cale ferată din lume. Pe aceasta portiune de 12 km, trenul va descrie o spectaculoasa traiectorie in zig zag pentru a parcurge 535 de metri in altitudine. Ajuns in Guamonta, vei face un tur de oras si vei lua mai apoi pranzul in apropierea statiei de tren. Dupa masa vei vizita localitatea Inti Sisa (care in limba localnicilor inseamna Floarea Soarelui) dupa care vei strabate din nou minunatele peisaje alpine in drum spre comunitatea Colta. Dupa o scurta oprire la biserica Balbanera, calatoria continua la bordul unei locomotive cu abur impresionant de bine restaurata. Cina si cazare la Abraspungo Hacienda.

Vacanta in Anzi

Ziua 3: Marti Riobamba-Lasso 139 Km:
Dupa micul dejun va veti indrepta catre Urbina, statia de tren cu cea mai mare altitudine din tara (peste 3000 de metri). Aici veti avea ocazia sa-l cunoasteti pe ultimul comerciant cu gheata care va dezvalui metoda sa specifica, neschimbata de la inceputurile meseriei sale. Procura gheata de la acelasi ghetar aflat in preajma vulcanului Chimborazo. Veti lua apoi pranzul la un hotel cu traditie din zona: Hotelul Roka Plaza. Spre seara vizitati o plantatie de trandafiri pe care inca se mai pastreaza tehnici traditionale de intretinere a florilor. Trandafirii de Ecuador sunt de altfel renumiti in lumea intreaga pentru frumusetea si parfumul lor. Cina si cazare La Cienega.
Ziua 4: Miercuri Lasso-Quito 77 Km:
Dupa micul dejun veti calatori cu autocarul de-a lungul soselii Pan-America, amintita in cartea recordurilor ca fiind cea mai lunga cale rutiera din lume. Punctul de oprire va fi Parcul National Cotopaxi unde veti putea admira peisajele fascinante in timpul unei drumetii in proximitatea lacului glaciar Limpiopungo. Veti servi pranzul la ferma traditionala San Agustin del Callo. Dupa vizitarea fermei, va veti indrepta catre gara El Boliche. Va veti deplasa cu trenul pana la statia Chimbacalle din Quito, traversand peisaje rurale de o frumusete idilica. La sosirea in Quito veti fi transferati cu autocarul pana la aeroport.

Obiective Ecuador

Ziua 5: Quito-Cuenca
Tur in central istoric al orasului Cuenca. Vizita la Muzeul de las Conceptas (fosta manastire care adaposteste acum ramasite ale vietii calugaritelor ce au trait aici). Pranz la restaurantul el Maiz (veti avea la dispozitie atat bucatarie locala cat si bucatarie internationala). Vizita la Muzeul Banco Central ce incorporeaza ruinele orasului Tomebamba, al doilea cel mai important oras al imperiului Incas. Tot aici veti putea admira o expozitie complexa ce face referire la diversele natiuni indigene ce au trait pe teritoriul Ecuadorului de-a lungul timpului. Vizita la un atelier de lucru unde se confectioneaza palariile ‘’toquilla’’ denumite si palariile ‘’panama’’. Locatia este in acelasi timp si muzeu. Cazare la Hotel Santa Lucia, o casa coloniala veche, restaurata si transformata intr-un hotel de prima clasa.
Cina nu este inclusa.

Ziua 6:Transfer la Gualaceo cu masina privata
Ziua 6 a programului Vacanta Ecuador incepe cu vizita la un atelier de textile pentru a deprinde tainele tesutului si vopsitului materialelor prin folosirea ingredientelor naturale si a tehnicilor traditionale. Apoi vizita la o fabrica de vin unde materia prima folosita consta in fructe ce se gasesc doar in tinuturile andine din Ecuador, precum nispero si capuli. Urmeaza vizita la un centru de artizanat unde mestesugarii din regiune isi aduna produsele pentru a le comercializa.
Pranz la Casona de Diego (bucatarie internationala).
Transfer la Chordeleg (masina privata).
Vizita la atelierul Lituma Brothers apartinand unor bijutieri care prelucreaza aurul si argintul, confectionand modele personalizate (handmade) de podoabe.
Cazare la Hotel Santa Lucia, o casa colonial veche, restaurata si transformata intr-un hotel de prima clasa.
Cina nu este inclusa.

Ziua 7:Transfer la Ingapirca (masina privata)
Vizita la ruínele de la Ingapirca, ansamblate intr-o maniera armonioasa din pietre modélate. Ruinele originale alcatuiesc structura elíptica a Templului Soarelui utilizat pentru ceremonii si ritualuri ale culturilor Inca si Canari.
Transfer spre orasul Cuenca (masina privata).
Pranz la restaurantul ‘’El Tiesto’’.
Transfer la aeroport (masina privata) Zbor Cuenca – Quito.
Cazare la Hotel Mercure.
Cina nu este inclusa.

Ziua 8:Quito
Mic dejun la hotel Mercure. Tur de zi in centrul istoric al orasului Quito, incluzand vizite inedite precum cea de la atelierul de palarii coloniale sau cea de la cofetaria calugaritelor.
Pranz la Hotelul Plaza Grande.
Vizita la Muzeul Alabado, localizat intr-o veche casa ce dateaza din 1671. Muzeul este dedicat vechilor civilizatii americane ce au trait in Ecuador.
Cazare la Hotel Mercure.
Cina nu este inclusa

Vacanta Ecuador

Ziua 9: Otavalo
Transfer spre Otavalo (masina privata).
Mic dejun la ”Hacienda la Compañia”, o ferma cu o istorie de peste 100 de ani, ce inca mai pastreaza din sarmul sau original.
Vizita la o plantatie de trandafiri (include un tur al punctelor de impachetare a florilor in vederea exportarii lor).
Vizita la un atelier de textile unde esarfe, pulovere, covoare si multe alte astfel de produse sunt tesute folosindu-se metode traditionale stramosesti transmise cu grija din generatie in generatie. Un exemplu este folosirea insectelor pentru obtinerea amestecului de culoare care se foloseste pentru vopsirea lanii.
Vizita la un atelier de instrumente muzicale din Anzi care va include si un mic spectacol. Vizita la piata de textile si produse handmade din Otavalo. Pranz la Hacienda Pinsaqui.
Vizita la Cotacachi, un oras din Anzi recunoscut pentru fumusetea sa si pentru artizanii sai specializati in prelucrarea pieilor de animale.
Transfer inapoi in Quito (masina privata).
Cazare la Hotel Mercure.
Cina nu este inclusa.

Ziua 10: Mitad del Mundo
In ziua 10 a programului Vacanta Ecuador veti incepe calatoria trecand prin oraselele San Antonio de Pichincha si Calacali. Pe drum veti observa cum vegetatia devine mai densa iar speciile de plante sporesc ca dimensiune. La situl arheologic Tulipe se afla ruínele bazinelor acvatice utilizate in ceremoniale si ritualuri ce implicau imbaieri simbolice si juraminte ale membrilor civilizatiei pre incase Yumbos. Tot aici vi se va explica modul lor de viata precum si strategia de infiintare a rutei comerciale care leaga regiunea de coasta de cea montana.
Colonistii spanioli au fost contemporani cu cei din civilizatia Yumbos. Ghidul muzeului va va povesti mai multe despre sosirea incasilor si a spaniolilor a afectat civilizatia Yumbo. Nota: Muzeul este inchis lunea si martea
Inainte de a ajunge in Mindo veti vizita Pahuma, o rezervatie de orhidee aflata intr-o padure din munti. Aici veti regasi numeroase epifite, cum ar fi mușchi, bromeliads și peste 270 de specii de orhidee.
Veti continua apoi drumul catre Mindo si padurea sa dintre nori care are peste 400 de specii de pasari si a doua cea mai numeroasa populatie de fluturi endemici din tara. Aici veti servi pranzul la un restaurant din zona.
Dupa pranz veti vizita o ferma de fluturi si veti observa etapele de transformare pe care la parcurge gratioasa insecta in timpul vietii.
De aici vor inainta spre padurea dintre nori urmarind cu atentie pasarile si mamiferele exotice ce-si vor face aparitia in bogatia de vegetatie luxurianta. Pe fundal se va auzi murmurul necontenit al acestui loc plin de diversitate si culoare.
Veti fi cazati la minunata Hostería Sachatamia si veti observa pasarile colibri ce zboara neobosite in gradina din padurea dintre nori.

Vacanta Ecuador

Ziua 11:Canopy
Dupa micul dejun e timpul pentru aventura canopy. O echipa de ghizi profesionisti va va purta intr-o incredibila aventura deasupra padurii amazoniene pe trasee alcatuite din dispozitive de corzi aeriene (tiroliana). Pregatiti-va asadar pentru o calatorie plina de suspans si adrenalina in care veti simti ca zburati alaturi de pasarile exotice. Dupa revenirea pe pamant in perfecta siguranta , va veti indrepta catre El Nómada Pizza pentru a lua pranzul. Aici sortimentele de pizza sunt personalizate ca urmare a influentelor locale. Gatirea lor se face in cuptoare de caramida.
Spre dupa amiaza intoarcere catre Quito.
Sfarsitul programului Vacanta Ecuador

Solicita o oferta


DETALII CALATORIE


Camera 2


Camera 3


Date de contact


Verificare