Program complet Vacanta Papua Noua Guinee:

Papua Noua Guinee este unul din cele mai fascinante locuri de pe Terra si poate cel mai putin explorat. In jungla ce acopera cea mai mare parte a insulei, traisesc papuasii, urmasii canibalilor, desi au renuntat la acest obicei in “casele spiritului” inca troneaza craniile celor vanati de stramosii lor. Stilul de viata este aproape neschimbat si doar de 200 de ani au facut trecerea spre epoca fierului. Cu toate acestea traditiile, stilul de viata si de procurare a hranei au ramas neschimbate de mii de ani. Totusi civilizatia nu va lipsi din acest circuit, si impreuna cu ghizi experimentati, ce au primit acceptul capeteniilor de trib, veti petrecea noaptea in eco-lodge-uri in care veti regasi tot confortul vietii moderne.

Intinerar Vacanta Papua Noua Guinee

Ziua 1 Vineri- Sosire in Port Moresby.
Transfer cu un zbor local in Muntii Hagen. Cazare in eco-lodge-ul Rondon Ridge. Acesta este unul din cele mai moderne lodge-uri cu o frumoasa panorama asupra Vaii Wahgi. Energia provine din surse regenerabile fara a lipsi cu nimic confortul civilizatiei moderne. Peste 180 de specii de pasari traiesc in apropiere, din care 10 intra in categoria pasarilor Paradisului.
Cazare Rondon Ridge

Vacanta-Papua-Noua-Guinee-Rondon-Ridge Lodge

Ziua 2 Sambata. Excursie pe parcursul intregii zile.
Itinerariu posibil pentru Vacanta Papua Noua Guinee:
Satul Kingalri – Acest sat adaposteste o comunitate Melpa. In timp ce il veti traversa dintr-un capat in celalalt, veti avea ocazia sa aflati de la ghidul local (vorbitor de limba engleza) detalii despre viata de zi cu zi a localnicilor precum si metodele din spatele constructiei caselor traditionale si de cultivare a plantelor specifice zonei. Primul contact cu aceasta comunitate a fost realizat in 1930 in timpul unei prospectiune in cautare de aur. Antropologistii considera ca membrii acestui trib din Papua Noua Guinee au o predispozitie spre capitalism, datorita modului complex in care este organizata societatea traditionala. Membrii tribului isi castiga statutul acumuland bogatii pe care apoi il ofera intr-o ceremonie speciala de schimb numita “Moka”.
Satul Tokua – In acest sat veti avea ocazia sa fiti martori la o reconstituire a ritualului de initiere Moka.
Cazare Rondon Ridge

Vacanta-Papua-Noua-Guinee

Ziua 3 Duminica. Excursie pe parcursul intregii zile.
Itinerariu posibil pentru Vacanta Papua Noua Guinee:
Satul Erma – Puteti asista in cadrul acestei comunitati la reconstituirea unor ritualuri simbolice stravechi legate de ciclul de viata al femeii, initierea acesteia in diferite etape ale existentei sale.
Satul Paiyagona – Veti intalni aici capetenia comunitatii Melpa impreuna cu cele trei sotii ale sale. De asemenea, veti vizita Muzeul din zona, Casa Spiritelor si Osuarul cu ramasitele stramosilor comunitatii.
Satul Pogla – Ii puteti intalni aici pe oamenii namolului din Valea Waghi si veti afla povestea Spiritului Pietrei.
Satul cultural Nem – Capetenia de aici impreuna cu familia sa, va vor introduce in secretele traditiilor locale.
Cazare Rondon Ridge

Ziua 4 Luni- zbor local catre Sepik. Tur de dupa-amiaza.
Dupa ce veti ateriza pe aeroportul de Timbunke, veti fi transferati la unitatea de cazare plutitoare localizata in Kaminimbit. Transferul se efectueaza cu barci motorizate si dureaza aproximativ doua ore. Relaxati-va si bucurati-va de peisajele pe care vi le ofera raul Sepik.
Special conceput pentru a permite patrunderea in lumea acvatica Sepik, MV SEPIK SPIRIT este o unitate de cazare plutitoare cu o capacitate de 18 pasageri ce sunt cazati in camera Deluxe, fiecare cu baie proprie. Facilitatile de la bord includ la parter o sala unde se poate lua masa si un spatiu de relaxare cu bar inclus, la primul nivel cele 9 camere spatioase Deluxe si cabina personalului iar la al treilea nivel biroul si puntea de observare acoperita. Toata unitatea este dotata cu aer conditionat si a fost renovata in 2006.
Dimensiunile mici ale vasului permit explorarea amanuntita a zonei. Veti avea ocazia sa explorati raurile Sepik si Karawari in toata splendoarea lor. Puteti de asemenea sa optati pentru plimbari cu barci motorizate pe artere mai inguste ale raurilor. Aici veti descoperi comunitati locale si veti experimenta traditia locala si obiceiurile zonei.
Dupa pranz veti face un tur spre Kaminimbit I, Kaminimbit II si Kororua in zona de mijloc a raului Sepik. Toate plimbarile cu barca pe arterele raurilor vor dura aproximativ 2 ore pe sens, intrucat traficul este destul de intens in zona.
Cazare Sepik Spirit

Vacanta-Papua-Noua-Guinee-Sepik-Spirit

Ziua 5 Marti- Excursie pe parcursul intregii zile.
Aveti ocazia sa explorati raul Sepik, unul dintre cele mai importante rauri din lume ca debit. Invaluita in mister, comunitatea raului Sepik a fascinat renumiti antropologisti precum Margaret Mead inca de cand a fost prima data descoperita. Parte din farmecul acestei comunitati se regaseste in sculpturile deosebit de frumoase lucrate de triburile indigene.
Cazare Sepik Spirit

Ziua 6 Miercuri- Excursie pe parcursul intregii zile.
De-a lungul zilelor de sejur puteti descoperi satele aliniate de-a lungul raului precum Palembie, Yentchen si Kangaman. De asemenea, puteti vizita lacurile Chambri. In aceasta regiune se pot vizita sate unde lumea spiritelor si viata de zi cu zi a oamenilor se contopesc intr-o combinatie magica de ceremonii, obiecte traditionale si arhitectura specifica locului (”haus tambarans”). Vizitati satele din zona: Aibom, Wombon si Krimbit.
Cazare Sepik Spirit

Vacanta-Papua-Noua-Guinee

Ziua 7 Joi – Excursie pe parcursul intregii zile.
Posibil Itinerariu pentru Vacanta Papua Noua Guinee:
Vizita in casa spiritelor decorata cu sculpturi ce reprezinta figuri ancestrale. Aici sunetul tobelor uriase, alaturi de misterioasele fluiere ritualice, toate combinate cu ritmul halucinant al dansatorilor impodobiti de costume create din coaja de copac. Aici ghidul local va va oferi informatii despre totemurile care impodobesc locuinte dar si despre ceremoniile tinute de batranii tribului.
Cazare Sepik Spirit

Ziua 8 – Vineri. Transfer cu avionul pana in Tari. Tur de dupa-amiaza.
Unitatea de cazare Ambua Lodge are vedere spre minunata Vale Tari. Acesta este taramul comunitatii Huli, renumita pentru confectionarea perucilor din par uman, picturile de un galben aprins ce le decoreaza chipul precum si pentru misterioasele lor traditii. Clientii care sosesc la Ambua Lodge ajung de obicei la ora pranzului. Veti fi ghidati pe carari de munte ce conduc spre inima junglei. In functie de traseu si de gradul de dificultate ales, puteti traversa poduri confectionate dupa metode traditionale, puteti admira cascade spectaculoase precum si vegetatia luxurianta din care fac parte si numeroase specii de orhidee. Pe drum, ghizii vor avea grija sa va indrepte privirea catre superbele Pasari Paradis.
Cazare Ambua Lodge

Vacanta-Papua-Noua-Guinee

Ziua 9 – Sambata – Excursie pe parcursul intregii zile.
Posibil Itinerariu Vacanta Papua Noua Guinee:
Turul de o zi include 3 sau 4 opriri. Se viziteaza de obicei casa mesterului care confectioneaza peruci si diferite case traditionale pentru observarea modului de viata al localnicilor. Veti observa astfel ca exista locuinte separate pentru membrii familiei: una pentru capul familiei si cealalta destinata femeii si animalelor domestice. Alte opriri includ intalniri cu diferite personaje cu rol major in viata comunitatii: doctori, vindecatori, ”consilieri maritali” etc. Ghizii vor asigura traducerea si va vor furniza cat mai multe detalii in legatura cu subiectele abordate.
Cazare Ambua Lodge

Ziua 10 – Duminica- Excursie pe parcursul intregii zile.
Posibil Itinerariu Vacanta Papua Noua Guinee:
Ziua de astazi este de asemenea dedicata vizitarii comunitatilor din zona cu scopul de a observa indeaproape mestesugurile si obiceiurile specifice locului. Puteti surprinde si imortaliza prin fotografii momente spectaculoase precum dansuri sau diferite ceremoniale ce implica o vestimentatie traditionala deosebita. Pentru ca experienta dumneavoastra sa fie completa, Ambua Lodge organizeaza in cadrul unitatii de cazare proiectii video pentru clientii sai precum si cercuri de discutii in care personalul unitatii va poate explica detalii privind regulile sociale si politice ce guverneaza viata tribului indigen.
Cazare Ambua Lodge

Tarifele includ:

– Program turistic 11 zile.
– Cazare la standarde superioare.
– Ghid pe tot parcursul circuitului.
– Transferuri.

Tarifele nu includ:

Bilete de avion.
Alte mese decat cele mentionate in program.
Taxe viza pentru Papua Noua Guinee.
Bacsis.
Transferul Aerian Ziua 1 si Ziua 11 (Zboruri locale)
Vineri Ziua 1, PX186 Port Moresby/Mount Hagen
Luni Ziua 11, PX865 Tari/Port Moresby.
Zborurile locale(760 Euro).
Luni Ziua 4 Mount Hagen/Sepik Spirit.
Vineri Ziua 8 Sepik Spirit/Tari.

NOTE:

Programele turistice din Papua Noua Guinee, au ca puncte de plecare unitatile de cazare enumerate mai sus si sunt atent concepute de partenerii nostri locali, ce au in spate mai bine de 35 de ani de experienta .

Vizitele in satele alese se stabilesc in functie de disponibilitatea din momentul rezervarii turului, insa planificarea lor propriu zisa are loc cu cateva zile, inainte ca acestea sa se deruleze intrucat exista numerosi factori locali si operationali ce pot influenta buna lor desfasurare. Prin urmare, este dificil de stabilit exact ce sate se pot vizita, inainte de a ajunge la fata locului.

Este important de retinut ca prezenta vizitatorilor in unele comunitati din Papua Noua Guinee, este strict interzisa in timpul desfasurarii ritualurilor legate de evenimente precum nunti sau inmormantari. Prin urmare, programul de vizita intr-o astfel de situatie poate fi modificat ca atare.

Solicita o oferta


DETALII CALATORIE


Camera 2


Camera 3


Date de contact


Verificare