Societatea ROLANDIA TRAVEL (denumita in continuare ROLANDIA) , in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.rolandia.ro respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dvs atunci cand utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop in care aplica prezenta politica de confidentialitate. Vizitarea acestui site de catre dvs. se supune termenilor si conditiilor de utilizare si Politicii de confidentialitate, implica acceptul dvs. cu privire la acestia si reprezinta intreaga intelegere dintre parti.
ROLANDIA isi rezerva dreptul de a schimba si de a actualiza in orice moment continutul website-ului www.rolandia.ro precum si politica de confidentialitate si termenii si conditiile de utilizare, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.
Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate website-urile din domeniul rolandia.eu si pentru care ROLANDIA TRAVEL SRL are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.rolandia.ro vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv Site si/sau Site-uri in cele ce urmeaza.

Definitii:
Date cu caracter personal– orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect. In mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale; prelucrarea datelor cu caracter personal;
Prelucrarea datelor cu caracter personal– orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, Inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
Stocarea-pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese; sistem de evidenta a datelor cu caracter personal;
Sistem de evident a datelor cu caracter personal– orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;
Operator– orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
Tert– orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;
Destinatar– orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;
Date anonime– date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;
Date de tip “business contact”– date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa email a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip “business contact” nu intra in categoria datelor cu caracter personal;
Date statistice– date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

Colectarea de date cu caracter personal
ROLANDIA poate colecta de la dvs. date cu caracter personal dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar.
Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:
1.Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra.
2.Pentru a livra servicii precum newsletter, evenimentele sau serviciile pe care le ati cerut sau achizitionat.
3. Pentru a personaliza serviciul pe care vi-l furnizam.
4.Pentru a comunica cu dumneavoastra in privinta serviciilor selectate.
5.Pentru a va asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.
6. Pentru a transmite parteneri lor si furnizorilor de servicii in vederea asigurarii serviciilor de calitate contractate.
In diferite sectiuni din Site se gasesc linkuri pentru a ne trimite un mesaj email. Adresa dumneavoastra de email este folosita pentru a va trimite un raspuns si mesajul dumneavoastra este retinut pentru referinte viitoare in cazul in care decideti sa ne contactati din nou. Adresa dumneavoastra de e-mail si numele furnizat intra in categoria datelor tip “business contact” iar Rolandia le va putea utiliza, inclusiv in a le furniza unor terti, avand acceptul dumneavoastra.
Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform prevederilor Legii 677/2001 elaborata de Statul Roman prin care a fost transpus acquis-ul reprezentat de Directiva 95/46/EC, care reglementează cadrul juridic general al protecţiei datelor personale la nivelul Uniunii Europene.
Prin continuarea tranzactiei eCommerce prin intermediul Site-ului va exprimati expres consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre SC ROLANDIA TRAVEL SRL, in calitatea acestuia de operator de date cu caracter personal inregistrat la ANSPDCP (AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL) cu numarul 28595.
Atunci cand suntem solicitati sa furnizam date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii obiectului solicitarii.
Rolandia nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

Utilizarea datelor statistice si datelor anonime
Rolandia poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri:
• realizarii de analize/rapoarte;
• realizarii de informari;
• publicarii, promovarii, ofertarii produselor/serviciilor oferite de catre Rolandia

Securitatea datelor colectate:
Rolandia utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru , inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare.
Serverele pe care Site-urile sunt gazduite sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punctul de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura hardware si software utilizata de catre Rolandia, este periodic analizata din punctul de vedere al securitatii.

Legaturi externe:
Site-urile pot contine legaturi spre alte website-uri, in afara controlului Rolandia, website-uri care credem ca le veti gasi utile. Daca accesati aceste linkuri veti accesa/vizita website-uri care pot avea o politica de confidentialitate diferita de Rolandia.

Minori
Rolandia nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. Rolandia poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati un Site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Impunerea acestei Politici de Confidentialitate
Daca aveti intrebari legate Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre Rolandia si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati.

Termeni si conditii de utilizare
Va rugam sa accesati si sectiunea Termeni si conditii de utilizare care se aplica de asemenea accesului/vizitei dumneavoastra pe Site.

Legislatie
Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Rolandia. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Rolandia Travel Srl.