A.Contract intre Utilizator si Rolandia Travel
Bun venit pe rolandia.ro (Website-ul). . Va rugam cititi cu atentie acesti termeni si conditiile contractuale (Termeni si Conditii) inainte de a utiliza pagina de internet Rolandia. Website-ul va este oferit de Rolandia Travel, cu sediul in Romania, Iasi, Str Eternitate, Nr. 76, Centru Axa, Etj 2, inregistrata la Registrul Comertului din Romania sub nr. J22/1958/2012, C.I.F. ( Vat Number) RO30914247, acreditata de Ministerul Turismul din Romania prin licenta nr. 6725 din 2013. Va rugam sa notati ca toata corespondenta privind Serviciul de Relatii cu Clientii va trebui trimisa la aceasta adresa.

B.Acceptarea Termenilor si Conditiilor
Va rugam cititi cu atentie toate sectiunile din Termeni si Conditii inainte de a utilza Website-ul nostrum. Utilizarea si folosirea oricarei parti din Website-ul nostru ne indica ca sunteti de acord si va conformati asupra tuturor Termenilor si Conditiilor. Rezervarea produselor si serviciilor de calatorie de pe acest Website prin intermediul agentilor nostri este de asemeni o intelegere si acceptare a Termenilor si Conditiilor.
Daca nu sunteti de acord asupra Termenilor si Conditiilor din WebSite-ul nostru va rugam nu utilizati acest Website sau nu faceti rezervari prin agentii nostri. Ne rezervam dreptul, ca oricand, sa schimbam sau sa aducem modificari asupra continutului fara o notificare prealabila. Continuarea accesului si utilizarea acestui Website de catre dumneavoastra reprezinta acceptarea completarilor si modificarilor aduse Termenilor si Conditiilor.

C.Serviciile Rolandia
Rolandia Travel va pune la dispozitie pachete si servicii turistice cu destinatia Romania. Website-ul va permite sa cautati si sa efectuati rezervari cat si plata acestora printr-un sistem de plati online.

D.Rolandia Travel actioneaza ca si Agent
Rolandia Travel actioneaza ca si agent pentru terti furnizori cum sunt: liniile aeriene, hoteluri, companii de inchiriat masini, altii (Furnizori de Servicii Turistice). Rolandia Travel nu-si asuma nicio responsabilitate pentru produsele si serviciile turistice oferite de Furnizorii de Servicii Turistice si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Website.

E.Utilizarea Website-ului
Puteti folosi acest Website in urmatoarele conditii:
– Aveti responsabilitate financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau numele dumneavoastra;
– Aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de a initia actiuni juridice;
– Garantati veridicitatea datelor furnizate despre dvs. sau membrii familiei dvs;
– Utilizati Website-ul pentru interesul dumneavoastra personal dar non-comercial (care va fi intotdeauna personal si nonabuziv);
– Utilizati Website-ul pentru a obtine informatii, pentru a verifica disponibilitatea si compatibilitatea produselor si serviciilor noastre;
– Utilizati Website-ul in scopuri legitimate de intentia de a cumpara produsele si serviciile noastre;
– Utilizati Website-ul pentru a accesa si primi informatii despre calatoria dumneavoastra si/sau datele de rezervare sau pentru a intra in contact cu Rolandia Travel pentru a gestiona rezervarile si preferintele de calatorie;
– Utilizati Website-ul pentru a distribui opiniile dumneavoastra, review-urile si comentariile asupra produselor si serviciilor Rolandia Travel;
Sunteti de acord ca nu veti folosi acest Website pentru:
– A accesa, extrage, utiliza sau copia orice material sau informatie de pe acest Website in orice scop comercial sau orice scop ilegal. In particular nu va este permis sa copiati ( fie prin tiparire, stocare pe disc sau orice alta modalitate) sa distribuiti ( incluzand distribuirea copiilor) sa modificati sau falsificati orice material continut pe Website;
– A face orice rezervare falsa, speculativa sau frauduloasa
– A accesa intr-un mod care interfereaza sau afecteaza performantele Website-ului sau ale sistemului nostru sau care interfereaza in orice fel cu utilizatorii Website-ului nostru.
Interzicerea accesului pe Website:
Rolandia Travel isi rezerva dreptul de a va interzice oricand accesul pe Website fara o notificare prealabila.

F. Conditii de rezervare
Orice rezervare efectuata prin intermediul Websitului va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona un anumit produs sau serviciu turistic. Daca cererea dvs. va fi acceptata, veti primi un e-mail de confirmare de la Rolandia Travel si va intra in vigoare acest contract. Toate serviciile turistice publicate pe Website sunt in functie de disponibilitatea Furnizorilor de Servicii Turistice. Termenii si conditiile Furnizorului de Servicii Turistice (incluzand regulile de transport al pasagerilor impus de liniile aeriene) se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui Website. Termenii Furnizorilor de Servicii Turistice pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani (daca este cazul) ori restrictii de alta natura.
Toate rezervarile fac subiectul disponibilitatii. Rolandia Travel este obligata sa trimita in scris confirmarea sau refuzul catre Utilizator in 48 de ore de la preluarea rezervarii. Daca plata nu este primita la timp, Rolandia Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.Rolandia Travel isi rezerva dreptul sa modifice conditiile de calatorie, care nu afecteaza standardul confirmat al vacantei. Rolandia Travel va notifica in scris si va obtine obligatoriu accceptul din partea Utilizatorului asupra acestor modificari inainte de inceperea vacantei. Dupa plata intregii sume, Rolandia Travel va transmite Utilizatorului in maxim 48 de ore voucherul si toate documentele de calatorie.

G. Conditii de plata
Rolandia Travel trebuie sa primeasca minim 50% din intreaga suma in cel mult 3 (trei) zile de la primirea confirmarii scrise pentru rezervare. Diferenta de 50% va fi platita cu cel putin 30 zile inainte de inceperea vacantei. In cazul in care Rolandia Travel nu a primit din partea Utilizatorului suma agreata, Utilizatorul nu poate folosi serviciile turistice.
Toate tarifele si taxele pot fluctua ca urmare a schimbarilor in costurile de transport, inclusiv costul combustibilului, impozite sau taxe percepute pentru servicii precum taxele de imbarcare, aterizare, taxele de debarcare sau modificari ale cursului de schimb.
Plata se poate efectua cu principalele carti de credit recunoscute si prezentate detaliat pe Website. Rolandia Travel isi rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot sa apara la momentul rezervarilor prin cartile de credit. In acest caz veti fi informat despre comisioanele aplicabile. Rolandia Travel isi rezerva dreptul de a transfera costurile generate de penalizarile de charge back. Daca rezervarea dvs. este platita cu cartea de credit a unei alte persoane, ne rezervam dreptul de a cere o autorizatie scrisa din partea acelei persoane. In cazul in care emitentul cartii dvs. de credit o cere, Rolandia Travel sau Furnizorul de Servicii Turistice isi rezerva dreptul de a trimite biletele, voucher-ele sau alte documente de calatorie la adresa dvs. declarata la momentul emiterii cartii de credit. Informatia eronata despre aceasta adresa se poate reflecta in anularea rezervarii, intarzierea livrarii documenteleor de calatorie si poate determina cresterea tarifului confirmat. Va rugam sa va asigurati ca detaliile adresei dvs. de facturare se potrivesc cu cele de pe extrasul dvs. de cont.
Pentru a minimiza efectele incercarii de fraudare a cartii dvs. de credit, inainte de a emite documentele de calatorie, ne rezervam dreptul de a efectua – prin intermediul procesatorului de plati on-line- verificari aleatorii, de a cere dovada adresei dvs. si o copie a cartii de credit, precum si un extras de cont recent.

H. Conditii de anulare
In cazul in care doriti anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achizitionat (si Furnizorul de Servicii Turistice permite acest lucru), este responsabilitatea dvs. de a informa in scris sau telefonic Rolandia Travel despre intentiile dvs. In anumite cazuri este posibil sa nu puteti anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni. Rolandia Travel sau Furnizorul de Servicii Turistice accepta toate formele de cereri scrise. Rolandia Travel sau Furnizorul de Servicii Turistice nu pot anula / modifica serviciul turistic inainte de a primi cererea dvs. ferma. In cazul in care Utilizatorul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Rolandia Travel penalizari dupa cum urmeaza:
a. 10% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face incepand cu data confirmarii serviciilor, pana la 30 zile inainte de inceperea sejurului;
b. 25% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face in intervalul 15-30 de zile inainte de data sosirii;
c. 50 % din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se in intervalul 8-14 zile inainte de data sosirii;
d. 75% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se in intervalul 3-13 zile inainte de data sosirii;
e. 100% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face intr-un interval de maxim 3 zile inainte de data sosirii sau prin neprezentare la program.

I. Responsabilitatea Rolandia Travel
Rolandia Travel nu este responsabila pentru pierderile indirecte rezultate din prevederile acestui contract, din utilizarea defectuoasa a Website-ului sau a serviciilor turistice rezervate si achizitionate de pe Website. Rolandia Travel este responsabila doar pentru pierderile directe a caror valoare nu va depasi tariful total al serviciilor turistice achizitionate (exceptand cazurile de deces sau accidentele personale a caror valoare nu are limita).

J.Forta majora:
Rolandia Travel nu isi asuma responsabilitatea in cazul intamplarii unor evenimente cauzate de forta majora. Evenimentele majore includ, dar fara a se limita, interventii guvernamentale, razboaie, rapiri, incendii, inundatii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste sau actiuni industriale ce pot afecta Rolandia Travel sau furnizorii sai.

K.Drepturile de proprietate si utilizare a materialelor si informatiilor de pe Website.
Numele Rolandia Travel precum si celelalte marci, logo-uri sau elemente grafice continute in Website sunt marci inregistrate ale RolandiaTravel sau ale afiliatilor sai. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Website pot fi marci inregistrate ale respectivilor proprietari.
Nu aveti nici un drept sau licenta de utilizare a acestor marci.

L.Modificari asupra Site-ului
Rolandia Travel poate modifica design-ul sau continutul Website-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum si alte caracteristici ale Webite-ului.

M.Politica de confidentialitate
Rolandia Travel acorda o importanta deosebita protejarii intimitatii dumneavoastra. Pentru a intelege politicile Website-ului privind respectarea datelor cu caracter personal va rugam sa studiati Politica de confidentialitate (link).

N.Modificari ale Termenilor si Conditiilor

Rolandia Travel isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestui Website, fara notificare prealabila catre Utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si Conditiilor va fi afisata pe Website din data in care modificarile intra in vigoare. Continuarea utilizarii acestui Website dupa publicarea acestor modificari va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificari.

O.Legea guvernanta
Acesti Termeni si Conditii reprezinta contractul intre Utilizator si Rolandia Travel si este guvernat de legile din Romania.